Ικανοποίηση γιατρών Αθήνας για την ένταξη των ιδιωτών στον Προσωπικό Γιατρό

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επικρότησε την ένταξη των ιδιωτών ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού στην τροπολογία που πέρασε από την Βουλή. Πρόκειται για πάγιο αίτημά του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το ζήτημα διευθετήθηκε με τη τροπολογία που πέρασε σήμερα  από τη Βουλή. Συγκεκριμένα στη τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»,  παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανεξάρτητα από το εάν συμβάλλεται ήδη ή αν ήδη λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημόσιου Τομέα. Στο άρθρο 1 αναφέρεται «ιατρός που ασκεί ελευθέριο επάγγελμα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και συμβάλλεται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ως προσωπικός ιατρός, με εγγεγραμμένο πληθυσμό, εξαιρετικώς και μόνο για τις ανάγκες του παρόντος, ανεξάρτητα από το αν συμβάλλεται ήδη ή αν ήδη λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημόσιου Τομέα, όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α’ της παρ. Ι του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α 143), ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα που δεν περιλαμβάνονται στη Γενική Κυβέρνηση, όπως αυτή ορίζεται στο ανωτέρω άρθρο». Υπενθυμίζεται ότι ως προσωπικοί ιατροί να ορίζονται και απλοί ιδιώτες ιατροί, που δεν εργάζονται στο ΕΣΥ ή σε ΤΟΜΥ, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του πληθυσμού «όταν η ειδικότητα συνδέεται με παρακολούθηση πολιτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, και παιδίατροι για τον ανήλικο πληθυσμό.»

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα ότι «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας ,για την αποδοχή από την πολιτική ηγεσία ενός πάγιου αιτήματος του ΙΣΑ που αφορά τη συμμετοχή όλων των ιατρών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Διεκδικούμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, με τη συμμετοχή όλου του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας.»

Πηγή : virus.com.gr

Κοινοποίηση
Scroll to Top