Οι ελλείψεις φαρμάκων φέρνουν στα κόκκινα φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και δίνεται δια χειρός φαρμακοποιού. Στον αιώνα που διανύουμε δεν μπορεί ο ασθενής να ταλαιπωρείται γιατί κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπούν.

Ο ΕΟΦ οφείλει να ελέγχει τις εξαγωγές  και να προχωρά σε άμεσες ενέργειες. Όλη η υγειονομική αλυσίδα (εταιρείες , αποθήκες και φαρμακεία) και ειδικά οι δύο πρώτοι έχουν  υποχρέωση να διασφαλίσουν την επάρκεια της ελληνικής αγοράς σε σκευάσματα.

Καλούμε για άλλη μία φορά τις εταιρείες αλλά και τις φαρμακαποθήκες (ιδιωτικές και συνεταιριστικές)  να δώσουν έμφαση στην ανάγκη των ασθενών και βεβαία να ασκούν ένα διάφανο και έντιμο  «επιχειρείν», χωρίς να ζητούν υποχρεωτική συνταγογράφηση φαρμάκων προκαλώντας αύξηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης στον ΕΟΠΥΥ.

Κυρίως όμως  καλούμε τον ΕΟΦ να κάνει τους αντίστοιχους ελέγχους και να εφαρμόσει πιστά τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ώστε να διασφαλίσουμε στον Έλληνα πολίτη το φάρμακο του την κατάλληλη στιγμή.

Η πρόσφατη συνάντηση όλων των φορέων (ΠΦΣ , ΟΣΦΕ, ΣΦΕΕ και Φαρμακαποθηκαρίοι) δίνει προοπτική για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος

Με εκτίμηση

Στέλιος Καλογερόπουλος

Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

Μέλος ΔΣ ΦΣΑ

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top