Μία πρόταση προσφοράς από τους φαρμακοποιούς

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο
Την άποψη ότι οι Φαρμακοποιοί θα έπρεπε να βρίσκονται μεταξύ των επαγγελματιών – επιστημόνων που μπορούν να συμμετάσχουν στο «ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον Covid-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών» διατύπωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Φαρμακοποιών Αττικής (ΑΚΙΦ) κ. Στέλιος Καλογερόπουλος μιλώντας στο DailyPharmaNews.
Μάλιστα ο κ. Καλογερόπουλος σκοπεύει, όπως είπε, να κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση, ως Ταμίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη 8 Απριλίου καθώς η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου.
Βεβαίως η δράση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ίσως η πρόταση του κ. Καλογερόπουλου να είναι άνευ ουσίας ωστόσο, όπως ανέφερε «η ΑΚΙΦ επιμένει στο θέμα της επιμόρφωσης, όχι στο οικονομικό σκέλος. Μας ενδιαφέρει η επιμόρφωσή μας και θεωρούμε ότι οι φαρμακοποιοί πρέπει να διεκδικούν την επιστημονική τους κατάρτιση. Δεν είναι όλοι οι φαρμακοποιοί τόσο καλοί γνώστες των υπολογιστών, ειδικά εκείνοι που είναι ηλικίας άνω των 50 ετών. Επομένως θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα επιμόρφωσής τους. Για μένα κακώς δεν μας συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα. Εγώ θα το θέσω στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με τη λογική του παραπόνου ότι κακώς μας έχουν βγάλει εκτός από ένα πρόγραμμα που βοηθά στην επιμόρφωσή μας».
Επιμένοντας σε αυτό το σημείο της επιμόρφωσης ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε ότι η πρότασή του εστιάζει στο ότι «το κομμάτι της επιδότησης που θα δικαιούνταν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν, εφόσον τους δινόταν η δυνατότητα, να μην το πάρουν οι ίδιοι αλλά να συμφωνούσαν να πάει για την αγορά υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία ή για τις μάσκες που ποτέ δεν έδωσε το κράτος στους φαρμακοποιούς ή σε κέντρα υγείας για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας ή ακόμη και στους φαρμακοποιούς που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό».    
Σύμφωνα με την προκήρυξη σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι πρωτίστως η ενίσχυση των επιστημόνων που εντάσσονται στους έξι (6) βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας με προσόντα και δεξιότητες που αποτελούν εργαλεία για την αναβάθμιση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας των συμμετεχόντων.
Συγκεκριμένα, σκοπός είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου οικονομικού περιβάλλοντος.
Οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.
Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) που περιλαμβάνει:
1.     υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, βασισμένο σε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους, καθώς και
2.     πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ανωτέρω προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940,00€.
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.05.2020 και το οικονομικό μέχρι τις 30.07.2020.
Πηγή : dailypharmanews.gr

Κοινοποίηση
Scroll to Top